Transversalitat, allò que ens mou i ens defineix

A en Joan i a mi no ens cal pensar en mode SEO per a intentar posicionar la nostra conversa: transversalitat és un terme que forma part del nostre DNI. Me n’adono, a més, que la nostra formació com a aparelladors o arquitectes tècnics ja es basa en aquest concepte. Perquè ens formen per a ser assistents, aglutinants, analítics.

Cerco la definició de transversal al diccionari i em quedo amb la definició geomètrica de la paraula: transversal adj i f GEOM Dit de la recta que travessa o talla un sistema de rectes, corbes. I visualitzo les interrelacions entre professionals en aquells punts en què es tallen les corbes, corbes que dibuixen i encerclen els coneixements de cadascun d’ells: on els punts de tall són els punts on es produeix l’intercanvi d’aquests coneixements. Perquè travessar té com a conseqüència un impacte, una alteració del sistema, i és amb aquesta alteració que modifiquem i construïm alguna cosa millor de la que havíem pensat tot sols. I és en aquestes àrees d’intercanvi on treballem de forma sistèmica: el concepte; la visió del concepte en forma de projecte; la forma d’executar-lo; i, finalment, com tractar-lo. I són les competències que s’engloben en cadascuna de les àrees definides per les corbes, les que alimenten aquesta necessària transversalitat: aquesta que fa possible engegar i acabar un projecte de forma satisfactòria, això és, acomplint, a ser possible, els objectius de totes les parts presents i implicades en un projecte. Aquest és un dels nostres valors.

Inés Legemaate

Inés Legemaate encabeza Geztio desde el año 2016. Diplomada en Arquitectura Técnica en Ejecución de obras y en Restauración y Conservación de bienes culturales, y licenciada en Ingeniería en Organización Industrial (especialidad edificación), es una persona tenaz, con sensibilidad por el patrimonio y con afán por los retos.

Deja un comentario